Aktuellt

Servicefartyget M/S Roope-Saimaa fortsätter i Päijänne som M/S Roopetar

Håll Skärgården Ren rf:s verksamhetsområde i Päijänne har äntligen fått ett fartyg med lyftkran av M/S Roope-Saimaa, som tjänstgjorde länge på Saimen. Fartyget fortsätter sin verksamhet i Päijänne under sin företrädares, M/S Roopetars, namn.


Tack vare Fixa flottan -kampanjen fick skärgårdshavet ett nytt servicefartyg, M/S Roope, vilket ledde till att även Insjö-Finlands fartyg kunde livas upp. Den gamla M/S Roope flyttades tillfälligt till Saimen och M/S Roope-Saimaa flyttades i sin tur till Päijänne där den ersatte M/S Roopetar. Alla fartyg fortsätter under samma namn som sina företrädare.

 

– Fartyget från Saimen kommer att minska på den fysiska belastningen i vårt arbete och också besättningsutrymmen har förbättras. Exempelvis blir det lättare att transportera ved till utfärdshamnar, då det nuvarande Roopetar fartyget har en lyftkran, griplastare och mer lastutrymme, glädjas skepparen på M/S Roopetar Jouni Liukkonen

Fixa flottan -kampanjen flyttas från Skärgårdshavet till Insjö-Finland så att även de gamla fartygen, som tjänstgjort föreningen och sjöfarare redan i 20-30 år, kan bytas ut. Målet är att om två år ha ett nytt fartyg som genom sin funktionssäkerhet och sina passliga utrymmen lämpar sig till miljövårdsarbete på utflyktshamnar i Saimen, som geografiskt är bredast av föreningens verksamhetsområden.


Tillbaka till rubrikernaPoutapilvi web design - P4